Det fina i e-handel

Det är vissa saker man lär sig att acceptera när man bor på det sätt som jag gör. Det ena är att det är långt till det mesta och att man behöver planera ganska bra i förväg innan man hittar på något, så att man kan vara säker på att man kommer fram som det är tänkt. Det andra är att man behöver en bra bil, gärna med fyrhjulsdrift. I ett klimat som bjuder på mycket snö varje år så är det en nödvändighet att ha bil som kan ta dig fram på vägen, för här stänger inga skolor eller jobb bara för att det kommit en halvmeter snö under natten. Den tredje är att det finns begränsade utbud på affärer och möjligheter till mångfald i detaljhandeln. Tills nu.

Även i Norrland har vi internet (hur konstigt det än må låta) och vi ser det som en av våra allra främsta tillgångar. Det har gjort att många små företag har blommat upp på orten, och utan internet så skulle de helt enkelt inte vara här utan försvinna till en större stad. Visst är det så att hastigheter och liknande lämnar mycket att önska, men det är fortfarande möjligt för oss att använda nätet som ett självklart och nyttigt instrument i det vardagliga livet.

Shoppingen har också blivit en sådan sak som nu är betydligt enklare för oss. Genom e-handeln har vårt utbud ökat markant, och det finns saker att hitta lite här och var på nätet, precis det som man kanske behöver. Med nätet blir det helt enkelt enklare för oss i norr att handla, och vi kan göra det direkt från våra vardagsrum. På grund av den möjligheten är det nog många av oss som väljer att bo kvar här i Kiruna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *