Färgläggning är meditativt

färgläggningDet finns vissa kreativa saker som man kan göra som är väldigt lugnande för själen. Det har kanske framgått att jag är en väldigt aktiv människa som spenderar så mycket tid som jag bara kan utomhus med ett högt tempo hela tiden, både i mitt yrkesliv och i mitt privatliv. Men det är inte alla gånger det där håller, utan jag måste också hitta de där tillfällena som jag lugnar ner mig och bara tar det lugnt för att ge kroppen en chans att få andas och koppla av. Det är inte alla gånger lätt att nå dit, speciellt när det finns så mycket som man vill göra, men jag har hittat en sak som gör att jag hittar dit snabbare. Färgläggning.

Som jag förstår det så är det här något som är ganska stort i världen. Det verkar nämligen vara så att färgläggning inte enbart är till för barn, utan också för vuxna. Jag har hittat mängder med olika roliga böcker och motiv på nätet som jag har beställt hem, som är betydligt svårare att fylla i än vanliga barnteckningar. Genom att slå upp en ny sida i en sådan bok och ta fram mina färgpennor, kan jag spendera timmar på att färglägga en enda teckning. Jag märker knappt hur fort tiden bara flyter förbi.

Jag ser verkligen färgläggningen som någonting meditativt för mig. Det ger mig en enkel och tidskrävande uppgift att sysselsätta mig med, och antingen tänker jag på teckningen eller så går jag igenom de tankar och känslor som jag upplever och har upplevt. Det blir för mig ett sätt att ordna och få kontroll på vardagen och hade jag inte haft den här färgläggningen så skulle nog mitt liv vara något mer av ett kaos. Därför kan jag rekommendera det för alla!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *