Hockey für alle!

Idrott är inte bara roligt att utöva, det är också lika roligt att titta på det också. Jag är inte på något sätt elit i det jag utövar, men har full respekt och avund inför de som har gjort det till sitt livs kall att bli så bra som det bara går i en och samma idrott. Något som vi i Sverige är väldigt bra på är ishockey, och det är här uppifrån Norrland som många av Sveriges bästa hockeyspelare kommer. Dessutom har Norrland det bästa svenska laget, Skellefteå, som har tagit två SM-guld på raken och ser ut att vara på väg mot att vinna sitt tredje. Det är med andra ord mycket hockey som finns här, av förståeliga skäl. Vi har en förkärlek till det kalla.

Hockeyn här på orten har också fått sig ett rejält uppsving, och det är inte på grund av makalösa idrottsliga prestationer. Det beror uteslutande på att Kiruna IF har valt att färga sina tröjor enligt regnbågens färger, färger som representerar HBTQ-rörelsen i Sverige och världen. De gjorde det som ett statement att hockeyn ska få vara öppen för alla, något som den har fått stor kritik för att inte vara. Det har visats mycket om laget i media och det har strömmat in hyllningskörer till laget på grund av det de har gjort, och ingen kan vara mer stolt än jag.

Nu hoppas vi på att Kiruna IF kan göra en väldigt bra säsong så att de kan ta sig ett steg uppåt i tabellerna. De förtjänar mer än att ”bara” spela i HockeyEttan, och jag tror att Kiruna som stad än mer sluter upp kring laget efter det som har varit. Det är dags för ett äkta norrländskt lag att visa framfötterna i de högsta serierna!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *