Semester i fjällen

vemdalenJag vet att det tillhör vanligheterna att vi svenskar längtar till varmare temperaturer och väder. Det är inte så märkligt, och eftersom att jag bor i de nordligaste delarna av Norrland så har jag full förståelse för att man kan tröttna på kyla och snö. Det behövs helt enkelt värme och sol för att vi ska kunna orka med ett helt år, och det krävs samtidigt en speciell människa för att klara av att bo på ett sådant ställe som jag gör. Jag uppskattar absolut när det börjar bli vår och varmare väder, men jag är samtidigt en sådan person som älskar allt som har med vinter att göra. Snö och is är de bästa och roligaste av underlag att ha kul på.

Som fanatiker av vinter och kyla är också mina utomhusaktiviteter lite annorlunda och framför allt visar det sig när vi åker på semester med familjen. Här handlar det inte om några soldränkta stränder på mallis eller paraplydrinkar i Portugal. Nej, för oss är det istället den där värmande koppen Irish Coffee på after ski:n. Vi ser nämligen till att spendera våra sommarsemestrar på platser där det är snö och kyla, och även fast det låter lite knepigt så finns det platser i världen som kan erbjuda härliga skidförhållanden året runt. Att känna värmen mot kinderna samtidigt som man kastar sig utför pisterna är en härlig känsla.

Så våga tänka om någon gång och stick inte iväg på en charter till närmaste turistfälla. Det fungerar nämligen alldeles utmärkt att hitta härliga skidställen även på sommaren, och jag kan samtidigt garantera att det inte är lika mycket människor runt omkring dig som det är under en högsäsong.

En reaktion på “Semester i fjällen

  1. Johanna

    Amen! Håller med till 100 procent… Fjällsemester är bättre än charter alla dagar i veckan!! Men så är man skidnörd också 😉

    Svara

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *