Surfa på isen

Det finns fler saker som är otroligt roligt att göra med och på is. Det är nog många som underskattar alla de fantastiska möjligheter som ett vinterväder faktiskt skapar. I och med att världen täcks av snö och is så skapas det helt plötsligt nya lekplatser för oss människor, där vi verkligen kan vara kreativa i det vi hittar på och samtidigt växa enormt inom utövningen. En av de saker som jag provat på några gånger, som verkligen är bland det svåraste jag någonsin gjort, är att surfa. Inte på vatten, utan på is! Det är riktigt häftigt att se de som är riktigt bra på det åka iväg i enorma hastigheter på sina brädor på de svenska isarna, som i det här klippet..

Jag kan ju lugnt säga att jag aldrig åkte så där fort som de gjorde. Helt enkelt för att jag inte har lärt mig att bemästra tekniken än och, ärligt talat, helt enkelt för att det ser livsfarligt ut. Det är svårt att få till det, men när man väl känner att vinden fyller seglet och bär iväg dig går det ganska snabbt att känna efter hur du ska vinkla det för att få fart och samtidigt hur du ska positionera dig och röra dig för att kunna komma dit du vill.

Vintern har med andra ord mängder att roliga saker som bara ligger där och väntar på dig. Jag vill uppmana alla som vill testa på något nytt och spännande att prova surfa på isen, för det är en känsla som få saker kan matcha.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *